O meni

The Creator
 

   Rođen sam se i odrastao u Šapcu, u zapadnoj Srbiji. Posle završene srednje škole preselio sam se u Novi Sad kako bih nastavio obrazovanje na Fakultetu Tehničkih Nauka, a posle diplomiranja sam se vratio u svoj rodni grad.

   Moj prvi susret sa fotografijom bio je sa očevim Petri 7s analognim fotoaparatom. S obzirom da sam bio samo klinac koji je većinu filma trošio na loše slike pejzaža, bez ikakve literature o fotografiji (koju verovatno ne bih ni čitao), bez nekog da me podučava (otac je koristio aparat uglavnom za porodične slike) i kako je razvijanje filma bilo relativno skupo ovaj hobi nije imao plodnu podlogu za rast. Pa sam dohvatio gitaru.

   Tokom osnovne i srednje škole okružen drugarima koji su znali da crtaju i slikaju poželeo sam i ja da se oprobam, ali nikad nisam bio dovoljno dobar u tome. Sada i znam zašto, ni crtanje ni slikanje nikad nije bila moja strast. Sa druge strane gitara jeste. Sviranje po ceo dan je bilo uživanje, dok crtanje jednostavno nije. To je ona vrsta hobija koji želite da posedujete automatski, bez ulaganja ikakvog truda. A to jednostavno ne može. Razlog zbog kojeg sam bio zainteresovan za crtanje je što sam imao jaku želju da se vizuelno izrazim. Fotografija je bila ključ. Nisam to odmah shvatio, sve dok nisam odrastao i krenuo da idem na pešačenja po prirodi sa drugarima. Tada sam otkrio koliko mi nedostaje alatka sa kojom bih zabeležio lepote prirode. Kako je digitalna era bila tek na početku morao sam da sačekam još malo dok aparati nisu postali jeftiniji i tek u julu 2014-te sam se dokopao svog prvog digitalnog fotoaparata. Avantura je moglo da počne!

   Oduvek sam voleo prirodu i radije bih proveo vreme okružen drvećem i brdima nego betonom, zato sam uglavnom i zainteresovan za fotografisanje prirode i pejzaža. Ali se nisam ograničio samo na to, s vremena na vreme uslikam nešto potpuno drugačije čisto da učinim stvari zanimljivijim.

   Tako da bacite pogled na moju galeriju ili ako imate bilo kakvih pitanja slobodno me kontaktirajte.